تلاش شد تا اقدامی علمی در این جشنواره صورت گیرد و از کنار گذاشتن اسم و یا شعری توسط نهادهای نظارتی جلوگیری شود.
هشتادو پنجمین نشست مشترک شاعران و ترانهسرایان زیر عنوان «عصر شعر و ترانه» در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری جشنواره هشتم، این نشست بعد از اجرای موسیقی یک گروه تلفیقی، با قرائت شعری از مولانا توسط عبدالجبار کاکایی آغاز شد.
عبدالجبار کاکایی در ابتدای برنامه ضمن خیر مقدم به میهمانان و حاضرین در سالن، درگذشت نیما وارسته، آهنگساز و نوازنده جوان را به اهالی موسیقی تسلیت گفت.
هدف جشنواره حمایت از چهرههای تثبیت شده بود
دبیر هشتمین جشنواره بینالمللی شعر فجر در خصوص این جشنواره گفت: تلاش شد تا اقدامی علمی در این جشنواره صورت گیرد و از کنار گذاشتن اسم و یا شعری توسط نهادهای نظارتی جلوگیری شود. همچنین مهمترین هدف جشنواره هشتم حمایت از چهرههای تثبیت شده ادبی بود که در این سالها از تریبونها دور مانده بودند؛ چهرههایی که حتی اگر دیگر حیات ادبی هم نداشته باشند، چهرههای تاثیرگذاری هستند.
وی در ادامه در خصوص داوری آثار بخش رقابتی اذعان کرد: داورهای این بخش باید از افراد شناخته شدهای انتخاب میشدند. اما نکتهای که در بحث داوری جشنواره هشتم قابل توجه بود این بود که داورانی که اغلب گرایش به سمت اشعار با قالب سنتی و میانه داشتند، در داوری آثار گرایششان بیشتر به سمت آثار فرم با زبان جدید بود و انتخابهایی که انجام داده بودند خلاف ذائقهشان بود که این موضوع جای دارد که از لحاظ روانشناسی مورد بررسی قرار گیرد.
کاکایی در ادامه در خصوص حضور در ترانه در بخش رقابتی مجددا خاطرنشان کرد که حضور ترانه در قالب سرود و تصنیف نمیتوانست در جشنواره هشتم محقق شود زیرا نحوه داوری این آثار متفاوت است و این نوع کلام باید بعد از قرار گرفتن در موسیقی مورد داوری قرار گیرد اما مانعی برای حضور شعر محاوره در جشنواره نبود و ترانهسرایانی که اشعار محاوره با رعایت شاعرانگی آثار میسرودند میتوانستند در بخش رقابتی این جشنواره شرکت کنند.